Du behöver

  • 1 bunt grön sparris
  • 1 sockerbit
  • ca 3 nystan tagliatelle el. annan pasta
  • vatten, salt

Gör så här

1
Skär bort de träiga understa delarna av stjälkarna men ta inte bort snören eller gummiband som håller ihop bunten. De hindrar sparrisen från att brytas av under hanteringen.

2
Mät upp vatten så det täcker bunten och tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Koka upp och lägg i sparrisbunten och sockerbiten.

3
Sjud på svag värme tills sparrisarnas tjockaste del är lagom mjuk, känn med sticka. Kan ta 10 minuter ibland, 20 ibland beroende på tjocklek och lagringstid.

4
Tag upp och klipp bort banden, dela stjälkarna i munsbitar.

5
Medan sparrisen kokar kokas också pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt rinna av och servera blandade portioner av pasta och sparris.

6
Sätt fram parmesan eller västerbottenost att riva över.