Du behöver
- 400 g skaldjur t ex pilgrimsmusslor,
- räkor blåmusslor
- 0.5 dl olivolja extra virgin
- ingefära riven
- 2 msk citronsaft
- riven pepparrot ca 2 cm
- 1 dl äpple tärnat syrligt
- 1 dl gurka skalad och urkärnad
- 8 skiva lax milt kallrökt
- 2 msk forellrom
- salladsskott
Skum:
1 dl mjölk
2 msk crème fraîche
2 msk pepparrot färsk och riven
Gör så här
1
Halstra pilgrimsmusslorna ett ögonblick i het panna. Skär i snygga bitar och lägg tillsammans med räkor och musslor i marinad av olja, ingefära, citronsaft och pepparrot. Lyft ner äppel- och gurktärningar.
2
Arrangera salladen i djupa tallrikar, lägg gelétärningar (se länk) runt om och klicka på rom här och var. Toppa med gröna skott.
3
Skeda slutligen på skum som stavmixats av mjölk, creme fraiche och pepparrot.