Du behöver

  • 1 kilo gösfilé med fjällat skinn
  • Sås:
  • 3 schalottenlökar
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 msk champagne eller vitvinsvinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 stor knippa dill
  • 1 stor knippa persilja
  • Tillbehör:
  • 12 skivor enrisrökt sidfläsk eller bacon
  • 600 g kantareller
  • 3 msk smör
  • salt, peppar
  • kokt mandelpotatis

Gör så här

Skala och hacka schalottenlöken. Häll buljong, vin och vinäger i en kastrull tillsammans med lökhacket och koka ihop det tills 2 dl återstår. Tillsätt grädden och koka vidare tills såsen blir simmig. Mixa under tiden dillen och persiljan och blanda ner i såsen. Nu får den inte koka mer, då blir den grå. Knaperstek det rökta fläsket. Fräs kantarellerna i smöret och smaka av med salt och peppar. Grilla gösfilén i grillpanna. Lägg upp rätten på varma tallrikar och servera nykokt mandelpotatis till!


Kommentar:
Receptet är hämtat från restaurang Grand National på Nalen i Stockholm där kompanjonerna Göran Landh och Jesper Taube huserar.
<B>Vinförslag:</B> Gamay l’Ardeche Duboeuf (2141).