Du behöver
- 1 kilo gösfilé med fjällat skinn
- Sås:
- 3 schalottenlökar
- 3 dl fiskbuljong
- 2 dl torrt vitt vin
- 3 msk champagne eller vitvinsvinäger
- 3 dl vispgrädde
- 1 stor knippa dill
- 1 stor knippa persilja
- Tillbehör:
- 12 skivor enrisrökt sidfläsk eller bacon
- 600 g kantareller
- 3 msk smör
- salt, peppar
- kokt mandelpotatis
Gör så här
Skala och hacka schalottenlöken. Häll buljong, vin och vinäger i en kastrull tillsammans med lökhacket och koka ihop det tills 2 dl återstår. Tillsätt grädden och koka vidare tills såsen blir simmig. Mixa under tiden dillen och persiljan och blanda ner i såsen. Nu får den inte koka mer, då blir den grå. Knaperstek det rökta fläsket. Fräs kantarellerna i smöret och smaka av med salt och peppar. Grilla gösfilén i grillpanna. Lägg upp rätten på varma tallrikar och servera nykokt mandelpotatis till!
Receptet är hämtat från restaurang Grand National på Nalen i Stockholm där kompanjonerna Göran Landh och Jesper Taube huserar.
<B>Vinförslag:</B> Gamay l’Ardeche Duboeuf (2141).