Du behöver

  • 500 g kassler
  • 2 äpplen
  • 1 msk margarin eller smör
  • Sallad
  • 2 dl snabbråris
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri, ca 150 g
  • 1 purjolök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt, 1 krm peppar
  • 1/2 dl hackade örter, t ex persilja, gräslök, rosmarin

Gör så här

1
Börja med salladen. Koka råriset enligt anvisningar. Skala och strimla rotfrukterna i tunna stavar. Skölj, ansa och strimla purjolöken.

2
Fräs rotfrukterna och purjon i matfettet i en stekpanna tills de mjuknat. Blanda olja, vinäger, vatten, salt och peppar till en dressing. Vänd ner råris och örter i pannan och häll över dressingen.

3
Skär kasslern i tunna skivor. Skölj, kärna ur och skär äpplena i klyftor.

4
Stek eller grilla kasslern i hälften av matfettet i en stek- eller grillpanna cirka 1 minut per sida. Lägg upp på fat. Fräs äpplena i resten av matfettet några minuter. Fördela äpplena på kasslern. Servera med salladen.