Du behöver
- 500 g kassler
- 2 äpplen
- 1 msk margarin eller smör
- Sallad
- 2 dl snabbråris
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 1 bit rotselleri, ca 150 g
- 1 purjolök
- 1 msk margarin eller smör
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk vatten
- 1 tsk salt, 1 krm peppar
- 1/2 dl hackade örter, t ex persilja, gräslök, rosmarin
Gör så här
1
Börja med salladen. Koka råriset enligt anvisningar. Skala och strimla rotfrukterna i tunna stavar. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
2
Fräs rotfrukterna och purjon i matfettet i en stekpanna tills de mjuknat. Blanda olja, vinäger, vatten, salt och peppar till en dressing. Vänd ner råris och örter i pannan och häll över dressingen.
3
Skär kasslern i tunna skivor. Skölj, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
4
Stek eller grilla kasslern i hälften av matfettet i en stek- eller grillpanna cirka 1 minut per sida. Lägg upp på fat. Fräs äpplena i resten av matfettet några minuter. Fördela äpplena på kasslern. Servera med salladen.