Du behöver

  • 2 dl urkramad surkål
  • 2 salladslökar
  • 1/2 dl keso
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 msk (flytande) smör
  • 4 skivor stekfläsk
  • 1/2 dl lätt-creme fraiche

Gör så här

1
Rör samman surkål, skivad salladslök, keso, mjölk, ägg, mjöl, salt och peppar till en tjock smet.

2
Hetta upp matfett i panna på medelvarm platta. Klicka i plättsmet, det ska bli ungefär 6 plättar tillsammans, i två stekomgångar. Grädda plättarna till fin färg på båda sidor. Ta upp och håll varmt under plastfolie.

3
Stek fläskskivorna i panna på drygt medelvarm platta tills fläsket är stekt, men inte hårt. Fördela plättarna på var sin tallrik och lägg fläskskivorna ovanpå. Klicka på creme fraiche.