Du behöver
- 2 dl urkramad surkål
- 2 salladslökar
- 1/2 dl keso
- 1 1/4 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 1/4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1/2 msk (flytande) smör
- 4 skivor stekfläsk
- 1/2 dl lätt-creme fraiche
Gör så här
1
Rör samman surkål, skivad salladslök, keso, mjölk, ägg, mjöl, salt och peppar till en tjock smet.
2
Hetta upp matfett i panna på medelvarm platta. Klicka i plättsmet, det ska bli ungefär 6 plättar tillsammans, i två stekomgångar. Grädda plättarna till fin färg på båda sidor. Ta upp och håll varmt under plastfolie.
3
Stek fläskskivorna i panna på drygt medelvarm platta tills fläsket är stekt, men inte hårt. Fördela plättarna på var sin tallrik och lägg fläskskivorna ovanpå. Klicka på creme fraiche.