Du behöver

  • 2 knippen grön sparris
  • 2 tomater
  • 2 paket färsk ravioli (500 g)
  • med kronärtskocksfyllning
  • (eller någon annan fylld pasta)
  • 2 burkar creme fraiche saffran
  • och tomat
  • 2 burkar kräftstjärtar, avrunna (350 g)
  • 3 msk hackad, färsk basilika
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Skär bort den nedre, träiga delen av sparrisen. Koka dem en minut i saltat vatten. Spola dem kallt och skär i bitar men spara knopparna hela.

2

3
Snitta tomaternas skal och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola kallt och dra av skalet. Dela och gröp ur kärnorna. Tärna tomatköttet.

4

5
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

6
Värm creme fraichen så den blir riktigt varm utan att koka.

7

8
Lägg i kräftorna och grönsakerna. Vänd ner den heta, nykokta pastan i såsen precis före servering. Krydda med basilika och tänk på att en sås med mycket grönsaker kräver rejält med salt och svartpeppar.