Du behöver
- 2 knippen grön sparris
- 2 tomater
- 2 paket färsk ravioli (500 g)
- med kronärtskocksfyllning
- (eller någon annan fylld pasta)
- 2 burkar creme fraiche saffran
- och tomat
- 2 burkar kräftstjärtar, avrunna (350 g)
- 3 msk hackad, färsk basilika
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Skär bort den nedre, träiga delen av sparrisen. Koka dem en minut i saltat vatten. Spola dem kallt och skär i bitar men spara knopparna hela.
2
3
Snitta tomaternas skal och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola kallt och dra av skalet. Dela och gröp ur kärnorna. Tärna tomatköttet.
4
5
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
6
Värm creme fraichen så den blir riktigt varm utan att koka.
7
8
Lägg i kräftorna och grönsakerna. Vänd ner den heta, nykokta pastan i såsen precis före servering. Krydda med basilika och tänk på att en sås med mycket grönsaker kräver rejält med salt och svartpeppar.