Du behöver
- chokladtryffel vit
- hallonkräm
- marsipan att täcka tårtan med
Gör så här
Bred chokladtryffel över den understa bottnen. Lägg på nästa botten som förses med hallonkräm. Täck med den tredje bottnen och bred grädde över hela kakan. Se till att tårtan är så rak som möjligt. Kavla ut marsipanen till 5 millimeters tjocklek. Innan du börjar kavla, strö en aning vetemjöl på underlaget. Men var försiktig. För mycket mjöl gör att det blir svårt att forma marsipanen. Placera marsipanen över tårtan. Forma kanterna genom att dra i marsipanen. Skär bort det som blir över. Dekorera.
Tips på dekoration:
1.Riktiga rosor kan användas. Klipp av stjälken men spar någon centimeter av skaftet att sticka ner i tårtan.
2. Ett fint band runt tårtans nederkant kan bli det lilla extra. Det är bara att peta in det under marsipankanten med hjälp av en kniv. Se till att skarven hamnar på tårtans baksida.
3. Kritvit marsipan finns bland annat hos www.dekoreramera.se
4. I stället för marsipan kan du använda sugar paste (kritvit sockermassa) som ?lock? till tårtan. Sugar paste liksom färger, glitterpulver med mera finns att köpa på exempelvis Panduro.
5. För att fästa rosor och blad på tårtan, köp ätbart lim. Annars går det bra att fästa med smält choklad också.
För att se recept, klicka på länkarna under passar till: