Du behöver

  • 2 hårda äpplen
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 msk riven ingefära eller 1 tsk malen dito
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar matvete, avrunna
  • 4 lammkorvar à 120 g

Gör så här

1
Skala och tärna äpplena fint enligt anvisningen nedan. Blanda med vinäger, olivolja, sambal, honung, ingefära och gräslök. Ställ åt sidan.

2
Fräs vitlöken i lite olivolja utan att den får färg. Tillsätt matvetet och fräs med så att det blir varmt.

3
Snitta lammkorvarna och stek dem 5-6 minuter i torr panna.