Du behöver

  • 125 g rimmat stekfläsk
  • 4 äggulor
  • 2 dl (60 g) nyriven parmesan
  • 3/4 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • ca 275 g penne eller bandspagetti

Gör så här

1
Skär fläsket (utan svål) i småbitar. Stek bitarna i stekpanna på medelvarm platta. Bitarna ska vara genomstekta, men inte knaperstekta. Ta upp fläsket på en tallrik och täck så det inte kallnar för mycket. Blanda gulor, ost, grädde och peppar i en bunke.

2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av. Lägg genast pastan i bunken med ägg- och ostblandningen och tillsätt fläskbitarna. Vänd samman och skeda omedelbart upp på varma tallrikar. Sätt fram pepparkvarnen att mala över för dem som så önskar.

3
Här är det bättre att gästerna väntar på pastan än motsatsen, för rätten smakar allra bäst rykande varm.