Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 1 msk smör
- 2 dl fiskbuljong
- 1.5 dl vin torrt vitt
- 1.5 dl vispgrädde
- salt ev
- 0.5 krm kajennpeppar
- 1 msk smör kallt
- 1 st burk vongole musslor (130 g)
- blåmusslor eller
- Parmesan ev persiljehack och riven
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs löken blank i kastrull på medelvarm platta.
2
Häll på fiskbuljong och vin. Koka ihop tills cirka hälften kvarstår. Sila om du inte vill ha med lökbitarna.
3
Häll i grädden och koka ihop lite ytterligare tills drygt 2 1/2 dl återstår. Smaka av med salt och kajenn. Dra kastrullen av plattan och vispa ner småbitar med kallt smör.
4
Vänd slutligen in musslorna, eller vad som önskas som smaksättning. Det ska enbart bli ljummet i såsen.
5
Häll såsen över alldeles nykokt pasta i ett fat, blanda ihop lätt och servera. Strö på persilja och ost om så önskas.