Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1.5 dl vin torrt vitt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt ev
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 msk smör kallt
  • 1 st burk vongole musslor (130 g)
  • blåmusslor eller
  • Parmesan ev persiljehack och riven

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs löken blank i kastrull på medelvarm platta.

2
Häll på fiskbuljong och vin. Koka ihop tills cirka hälften kvarstår. Sila om du inte vill ha med lökbitarna.

3
Häll i grädden och koka ihop lite ytterligare tills drygt 2 1/2 dl återstår. Smaka av med salt och kajenn. Dra kastrullen av plattan och vispa ner småbitar med kallt smör.

4
Vänd slutligen in musslorna, eller vad som önskas som smaksättning. Det ska enbart bli ljummet i såsen.

5
Häll såsen över alldeles nykokt pasta i ett fat, blanda ihop lätt och servera. Strö på persilja och ost om så önskas.