Du behöver

  • 300 g skalad mandelpotatis
  • 2 äggvitor
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 50 g riven Krutrökost
  • eller Västerbottensost

Gör så här

1
Koka potatisarna och pressa dem i en bunke.

2
Vispa vitorna till hårt skum.

3
Lägg äggula, salt och peppar i potatisbunken. Vispa samman med elvispen. Smaka av med mer salt och peppar om så behövs. Tillsätt osten. Vänd ner äggviteskummet med en slickepott.

4
Ös upp potatissmeten i smorda, ugnssäkra portionsformar.

5
Vid servering Sätt in formarna på en varm plåt på nedre falsen i ugnen i 225 grader. Grädda tills suffléerna höjt sig och fått gyllenbrun skorpa, cirka 10 minuter. Servera omgående.


Kommentar:
Mandelpotatissufflén syns i den vita skålen bakom den sidfläskbakade orren som du hittar receptet till på länken här intill.