Du behöver
- 300 g skalad mandelpotatis
- 2 äggvitor
- 1 äggula
- 1 krm salt
- 1/2 krm vitpeppar
- 50 g riven Krutrökost
- eller Västerbottensost
Gör så här
1
Koka potatisarna och pressa dem i en bunke.
2
Vispa vitorna till hårt skum.
3
Lägg äggula, salt och peppar i potatisbunken. Vispa samman med elvispen. Smaka av med mer salt och peppar om så behövs. Tillsätt osten. Vänd ner äggviteskummet med en slickepott.
4
Ös upp potatissmeten i smorda, ugnssäkra portionsformar.
5
Vid servering Sätt in formarna på en varm plåt på nedre falsen i ugnen i 225 grader. Grädda tills suffléerna höjt sig och fått gyllenbrun skorpa, cirka 10 minuter. Servera omgående.
Mandelpotatissufflén syns i den vita skålen bakom den sidfläskbakade orren som du hittar receptet till på länken här intill.