Du behöver
- 275 g laxfilé skuren i 1 cm tjocka skivor
- 2 msk olivolja
- salt
- vitpeppar
- 250 g wokgrönsaker
- 4 dl vatten
- 0.75 tsk currypasta grön
- 3 krm gurkmeja
- 1.5 msk fiskfond eller 1 fiskbuljongtärning
- 0.5 st vitlöksklyfta pressad
- 2 dl couscous
sås:
1 dl matlagningsyoghurt
0.5 st vitlöksklyfta pressad
salt
vitpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader. Pensla laxskivorna med lite av oljan. Lägg dem i en ugnssäker form, salta och peppra. Ställ in dem i ugnen 10-15 minuter. Hetta upp en kastrull. Fräs grönsakerna i resten av oljan. Slå på vattnet. Tillsätt currypastan (för den som gillar lite hetare mat, ta 1 1/2 tsk currypasta), gurkmeja, fiskfond och vitlök. Koka upp. Tag kastrullen från spisen och blanda i couscousen. Låt stå och svälla cirka 5 minuter. Rör om. Till såsen, blanda yoghurten med vitlöken. Smaka av med salt och peppar.