Du behöver

  • 275 g laxfilé skuren i 1 cm tjocka skivor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 250 g wokgrönsaker
  • 4 dl vatten
  • 0.75 tsk currypasta grön
  • 3 krm gurkmeja
  • 1.5 msk fiskfond eller 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 dl couscous

sås:

1 dl matlagningsyoghurt
0.5 st vitlöksklyfta pressad
salt
vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader. Pensla laxskivorna med lite av oljan. Lägg dem i en ugnssäker form, salta och peppra. Ställ in dem i ugnen 10-15 minuter. Hetta upp en kastrull. Fräs grönsakerna i resten av oljan. Slå på vattnet. Tillsätt currypastan (för den som gillar lite hetare mat, ta 1 1/2 tsk currypasta), gurkmeja, fiskfond och vitlök. Koka upp. Tag kastrullen från spisen och blanda i couscousen. Låt stå och svälla cirka 5 minuter. Rör om. Till såsen, blanda yoghurten med vitlöken. Smaka av med salt och peppar.