Du behöver

  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl lätt-creme fraiche
  • 2 msk hackad persilja
  • 500 g lammfärs
  • 1 liten kokt potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 tsk färsk, hackad timjan
  • eller 1/2 tsk torkad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • rikligt med nymalen svartpeppar
  • 6 potatisar (600 g)
  • 1/2 kålrot (400 g)
  • 1 stor morot (150 g)
  • 1 stor palsternacka (150 g)
  • olivolja till stekning
  • lite hackad persilja

Gör så här

1
Blanda ost, lätt-creme fraiche och hackad persilja. Ställ kallt.

2
Lägg färsen i en bunke. Riv i potatisen och löken med hjälp av ett rivjärn. Tillsätt timjan, ägg, salt och peppar. Arbeta till en jämn smet.

3
Skala och skär rotfrukterna i sockerbitsstora bitar. Stek dem på medelhög värme i 15 minuter. Salta och peppra, strö över lite persilja.

4
Forma fina biffar och bryn dem på båda sidor i olivolja. Efterstek dem i ugnen i 10 minuter på 175 grader. Servera med pytten och ostkrämen.