Du behöver
- 1 1/2 dl riven Västerbottensost
- 2 dl lätt-creme fraiche
- 2 msk hackad persilja
- 500 g lammfärs
- 1 liten kokt potatis
- 1 liten gul lök
- 1 tsk färsk, hackad timjan
- eller 1/2 tsk torkad
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- rikligt med nymalen svartpeppar
- 6 potatisar (600 g)
- 1/2 kålrot (400 g)
- 1 stor morot (150 g)
- 1 stor palsternacka (150 g)
- olivolja till stekning
- lite hackad persilja
Gör så här
1
Blanda ost, lätt-creme fraiche och hackad persilja. Ställ kallt.
2
Lägg färsen i en bunke. Riv i potatisen och löken med hjälp av ett rivjärn. Tillsätt timjan, ägg, salt och peppar. Arbeta till en jämn smet.
3
Skala och skär rotfrukterna i sockerbitsstora bitar. Stek dem på medelhög värme i 15 minuter. Salta och peppra, strö över lite persilja.
4
Forma fina biffar och bryn dem på båda sidor i olivolja. Efterstek dem i ugnen i 10 minuter på 175 grader. Servera med pytten och ostkrämen.