Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 4 potatisar, ca 400 g
  • 1 msk flytande smör
  • 3 msk fetaosttärningar
  • 1 dl röda linser
  • 1 msk olja + 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1/4 paket saffran

Gör så här

1
Vispa samman mjöl, salt, mjölk och ägg till en smet. Skala och riv potatisarna fint. Blanda omedelbart ner rivet i smeten innan det mörknar. Grädda smeten som stora plättar. Fördela fetaosttärningar på vid servering.

2
Koka linserna 8 minuter i lättsaltat vatten. Sila av. Rör samman olja och citronsaft, krydda med hopmortlat salt och saffran och skeda dressingen över linserna.

3
Servera eventuelt med lite grönsallad och rivna morötter.