Du behöver

  • 4 fläskkotletter
  • 2 rödlökar
  • smör och/eller olja att steka i
  • salt, svartpeppar
  • 1/2 tsk kinasoja
  • 2 tsk kalvfond
  • 2 dl vatten/kotlettsky
  • Rosmarinpotatis:
  • 4 bakpotatisar
  • (oliv)olja
  • färsk rosmarin
  • gourmetsalt
  • Citrondressing:
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk gourmetsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • saften av 1/2-1 citron

Gör så här

1
Potatisen: Klyfta potatisarna och pensla klyftorna med olja. Strö på grovhackad rosmarin och gourmetsalt. Rosta i mitten av 225 grader varm ugn cirka 25 minuter.

2
Stek under tiden kotletterna och håll dem varma.

3
Tunnskiva halverad och skalad rödlök, stek på svag värme i lite fett tills löken blir glansig och mjuk. Smaka av med salt, peppar, soja och kalvfond samt vatten. Hetta upp strax före servering.

4
Dressing: Vispa ihop allt snabbt med en gaffel, sluta innan grädden blir tjock. Ibland skär sig grädde och citron, men det smakar lika gott ändå. Servera till sallad.