Du behöver

  • 4 msk ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk strösocker
  • 3/4 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • rivet skal av 1 limefrukt
  • 1 ägg
  • 400 g nötfärs
  • smör att steka i
  • Sås:
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 15%
  • 1/2 dl messmör
  • 1 krm malen kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk ljus maizenaredning

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla med vattnet minst 10 minuter innan salt, socker, kryddor, citrusskal, ägg och färs blandas i. Forma fyra tjocka biffar och bryn dem runtom i smör på ganska hög värme. Sänk till svag värme och låt steka färdigt under lock, cirka 10 minuter.

2
Sås: Hetta upp grädden med messmör, rör i kanel, salt och peppar. Koka upp och vispa i redning, låt sedan småputtra 5 minuter.

3
Servera med kokt eller ugnsstekt klyftpotatis och sockerärter.