Du behöver

  • 600 g grytbitar av vilt, t ex bog eller framlägg av älg
  • 2 msk matolja
  • 100 g rökt sidfläsk, tärnat
  • 2 (200 g) skalade morötter, i bitar
  • 2 (200 g) skalade palsternackor, i bitar
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2 gula lökar, grovt hackade
  • 200 g blandad svamp
  • vatten
  • 2 msk koncentrerad viltfond på flaska
  • salt och peppar
  • 1 kvist färsk rosmarin eller 1 tsk torkad

Gör så här

1
Bryn köttet i en het stekgryta med matolja, eller använd en stekpanna och lägg över köttet i en vanlig, större kastrull. Tillsätt rökt sidfläsk, rotsaker, vitlök och lök och låt dem få lite färg. Tillsätt svampen och låt den stekas med. Vatten slås på tills det täcker ingredienserna. Tillsätt fond, peppar, rosmarin och lite salt.

2
Låt koka en dryg timme, tills köttet är mört och börjar falla isär. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar.