Du behöver

  • 100 g rotselleri
  • 1 medelstor morot
  • 1 medelstor palsternacka
  • 3 mandelpotatisar (ca 150 g)
  • 2 kycklingfiléer (ca 150 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/3 kruka färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm salt
  • 1 påse tacokrydda (40 g)
  • 1 sats av den röda såsen (se länken)
  • 4 stora tortillawraps
  • 1 påse rucolasallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Skär rotsakerna i centimeterbreda stavar. Skär kycklingfiléerna i ungefär samma storlek.

3
Blanda olivolja, timjan, vitlök och salt i en skål. Vänd ner rotsakerna i marinaden och låt dem stå och dra en stund.

4
Häll ut tacokryddan i en djup tallrik. Panera kycklingfiléerna i kryddan.

5
Baka först rotsakerna i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är nästan färdiga. Lägg sedan i kycklingbitarna de sista fem minuterna. Du kan kontrollera med en köttermometer att de är färdiga. De ska vara 70 grader för att vara helt genomstekta.

6
Bred såsen på tortillawrapsen. Lägg först en näve rucolasallad på varje bröd innan du lägger på lite blandade rotsaker och ett par kycklingbitar. Vik ihop och rulla in bröden i folie.