Du behöver
- 100 g rotselleri
- 1 medelstor morot
- 1 medelstor palsternacka
- 3 mandelpotatisar (ca 150 g)
- 2 kycklingfiléer (ca 150 g)
- 1/2 dl olivolja
- 1/3 kruka färsk timjan
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 krm salt
- 1 påse tacokrydda (40 g)
- 1 sats av den röda såsen (se länken)
- 4 stora tortillawraps
- 1 påse rucolasallad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Skär rotsakerna i centimeterbreda stavar. Skär kycklingfiléerna i ungefär samma storlek.
3
Blanda olivolja, timjan, vitlök och salt i en skål. Vänd ner rotsakerna i marinaden och låt dem stå och dra en stund.
4
Häll ut tacokryddan i en djup tallrik. Panera kycklingfiléerna i kryddan.
5
Baka först rotsakerna i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är nästan färdiga. Lägg sedan i kycklingbitarna de sista fem minuterna. Du kan kontrollera med en köttermometer att de är färdiga. De ska vara 70 grader för att vara helt genomstekta.
6
Bred såsen på tortillawrapsen. Lägg först en näve rucolasallad på varje bröd innan du lägger på lite blandade rotsaker och ett par kycklingbitar. Vik ihop och rulla in bröden i folie.