Du behöver

  • 2 dl ättika, 12 %
  • 5 dl vatten
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk krossade svartpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 600 g strömmingsfilé
  • salt
  • rågmjöl
  • smör till stekning
  • 1 skivad gul lök eller rödlök
  • 1/2 strimlad purjolök
  • potatis till kokning

Gör så här

1
Koka upp ättika, vatten, strösocker, svartpeppar och lagerblad. Rör om så att sockret löser sig. Låt lagen svalna.

2
Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två med köttsidan mot varandra. Salta och vänd i rågmjöl. Stek dem gyllenbruna i smör och lägg dem på ett smörpapper så de får svalna. Lägg över i en bunke eller en form, varva med löken. Häll på lagen och ställ kallt till nästa dag. Njut med kokt potatis. Garnera gärna med lite finskuren gräslök.


Kommentar:
Detta är Göran Perssons (s) favoriträtt.