Du behöver
- 1 (ca 500 g) rotselleri
4 (ca 400 g) potatisar
1/2-1 dl mjölk
2-3 msk smör/margarin
salt
nymalen vitpeppar
persilja
Att äta till:
köttbullar
tomat- och löksallad
Gör så här
1
Skala rotselleri och potatis och skär dem i mindre bitar.
2
Koka upp lätt saltat vatten och lägg i selleri och potatis och låt koka tills de är mjuka.
3
Häll av vattnet. Mixa till ett mos medan du späder med mjölken.
4
Tillsätt matfettet och smaka av med salt och peppar. Strö över finklippt persilja.
5
Tomat- och löksallad: Skiva 8 tomater. Hacka mycket fint 1 liten rödlök. Fördela tomater och lök på 4 assietter. Droppa över en dressing gjord av 3 msk olja, 1/2 msk vinäger, lite salt och vitpeppar.