Du behöver

  • 1 (ca 500 g) rotselleri
    4 (ca 400 g) potatisar
    1/2-1 dl mjölk
    2-3 msk smör/margarin
    salt
    nymalen vitpeppar
    persilja
    Att äta till:
    köttbullar
    tomat- och löksallad

Gör så här

1
Skala rotselleri och potatis och skär dem i mindre bitar.

2
Koka upp lätt saltat vatten och lägg i selleri och potatis och låt koka tills de är mjuka.

3
Häll av vattnet. Mixa till ett mos medan du späder med mjölken.

4
Tillsätt matfettet och smaka av med salt och peppar. Strö över finklippt persilja.

5
Tomat- och löksallad: Skiva 8 tomater. Hacka mycket fint 1 liten rödlök. Fördela tomater och lök på 4 assietter. Droppa över en dressing gjord av 3 msk olja, 1/2 msk vinäger, lite salt och vitpeppar.