Du behöver

  • 600 g magert färskt stekfläsk
  • så kallade grillribs
  • Marinad:
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk färsk riven ingefära

Gör så här

Skiva fläsket i 2 cm tjocka skivor. Blanda samman marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg i köttskivorna och låt dem ligga och marineras i minst 1 timme. Ta upp skivorna, låt dem rinna av och torka av dem lite om det behövs. Grilla dem över en bra glödbädd, cirka 4 minuter på varje sida. Servera med grillade grönsaker och någon av såserna och gärna potatis eller grönsaks-couscous till.


Kommentar:
Tips! Fråga i kött/charkdisken efter grillribs. Det är långa färska fläskskivor. Tycker du det verkar svårt att dela dem själv så be att få dem skivade i cirka 2 cm tjocka skivor.
Hemma bäst har dukat upp till en härlig grillmeny. Se “passar till” för övriga recept.
Couscous innehåller gluten, så servera något av de andra alternativen vid glutenintolerans.