Du behöver

  • 4–6 medelstora färska potatisar
  • vatten
  • salt
  • 1 burk (ca 200 g) hela matjessillfiléer
  • 1 hårdkokt ägg
  • 2 msk klippt gräslök
  • 2 msk smör
  • Att servera till:
  • knäckebröd
  • en ordentlig råkostsallad med morot, äpple och solrosfrö

Gör så här

1
Borsta potatisarna väl och lägg dem i en kastrull med kokande lättsaltat vatten.

2
Låt matjessillfiléerna rinna av väl. Lägg dem i en djup tallrik och lägg på ett lock. Placera tallriken över potatiskastrullen när potatisen kokat cirka 5 minuter. Koka tills potatisen är mjuk, 10–15 minuter.

3
Skala och hacka ägget. Klipp gräslöken över sillen och strö på ägghacket. Bryn smöret och häll på det rykande hett.

4
Bjud direkt med knäckebröd och en tallrik riven råkostsallad.