Du behöver
- 4–6 medelstora färska potatisar
- vatten
- salt
- 1 burk (ca 200 g) hela matjessillfiléer
- 1 hårdkokt ägg
- 2 msk klippt gräslök
- 2 msk smör
- Att servera till:
- knäckebröd
- en ordentlig råkostsallad med morot, äpple och solrosfrö
Gör så här
1
Borsta potatisarna väl och lägg dem i en kastrull med kokande lättsaltat vatten.
2
Låt matjessillfiléerna rinna av väl. Lägg dem i en djup tallrik och lägg på ett lock. Placera tallriken över potatiskastrullen när potatisen kokat cirka 5 minuter. Koka tills potatisen är mjuk, 10–15 minuter.
3
Skala och hacka ägget. Klipp gräslöken över sillen och strö på ägghacket. Bryn smöret och häll på det rykande hett.
4
Bjud direkt med knäckebröd och en tallrik riven råkostsallad.