Du behöver

  • 1 pkt fryst sejfilé (300 g)
  • 2 msk vetemjöl + 1 krm salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • persilja eller koriander

Varm avokadosås:

1 st avokado mogen
2 msk pressad citronsaft
0.5 krm vitpeppar
1 dl vispgrädde
salt

Gör så här

1
Halvtina sejfilén, skär blocket i skivor på snedden och skaka i plastpåse med saltblandat mjöl. Stek i smör i medelvarm stekpanna. Strö på örtgrönt när fisken vänds efter halva stektiden.

2
Såsen: Dela avokadon, ta bort kärnan och skrapa fruktköttet ur skalhalvorna ner i matberedare eller mixer. Finmosa. Tillsätt citronsaft, peppar och grädde. Blanda hastigt. Häll över i en liten kastrull och värm till strax under kokpunkten, såsen får ej koka! Salta om så behövs. Skedas över stekta filéer och kokta morötter.


Kommentar:
Avokadosåsen är fet och passar också att serveras till magert kött såsom helgskinka eller kassler, eller skeda den ljummen över sallad som dressing.