Du behöver
- 1 msk olivolja
- 2 knipplökar, lökdelen hackad, skaften skivade till garnering
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 stjälk selleri, 75 g, tunnskivad
- 75 g bacon i små tärningar
- 100 g champinjoner i bitar
- 2 dl krossade tomater med chili
- ca 1/2 dl vatten
- salt
- 1 krm strösocker
- 2 grillade kycklingklubbor
- färsk rosmarin
Gör så här
1
Hetta upp oljan i en liten traktörpanna. Fräs lökhack och vitlök ett ögonblick. Tillsätt selleri, bacon och champinjonbitar. Fräs under omrörning tills baconfettet börjar smälta. Tillsätt då tomatkrosset och vattnet. Koka upp och sjud cirka 3 minuter. Smaka av med salt om så behövs, samt socker.
2
Dela varje kycklingklubba i leden i två delar och värm bitarna i såsen.
3
Repa rosmarinnålar ner i såsen. Lägg upp på varsin tallrik och garnera med rosmarinkvist.
4
Servera kokt potatis eller färskt fullkornsbröd till.