Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 2 knipplökar, lökdelen hackad, skaften skivade till garnering
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 stjälk selleri, 75 g, tunnskivad
  • 75 g bacon i små tärningar
  • 100 g champinjoner i bitar
  • 2 dl krossade tomater med chili
  • ca 1/2 dl vatten
  • salt
  • 1 krm strösocker
  • 2 grillade kycklingklubbor
  • färsk rosmarin

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en liten traktörpanna. Fräs lökhack och vitlök ett ögonblick. Tillsätt selleri, bacon och champinjonbitar. Fräs under omrörning tills baconfettet börjar smälta. Tillsätt då tomatkrosset och vattnet. Koka upp och sjud cirka 3 minuter. Smaka av med salt om så behövs, samt socker.

2
Dela varje kycklingklubba i leden i två delar och värm bitarna i såsen.

3
Repa rosmarinnålar ner i såsen. Lägg upp på varsin tallrik och garnera med rosmarinkvist.

4
Servera kokt potatis eller färskt fullkornsbröd till.