Du behöver
- 2 st tomater halverade
- 4 st vårlök halverade
- 8 st stjälkar delade på mitten
- 1 nypa salt
- 1 tsk olivolja
- 2 st laxfjärilar ca 140 g
- olivolja till stekning
- 1 msk färsk persilja finhackad
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 2 msk olivolja
- 2 tsk vatten
- 1 nypa salt
- svartpeppar lite grovmalen
Tillbehör:
citron i klyftor
Gör så här
1
Sätt ugnen på 220 grader.
2
Lägg tomater, vårlökar och sparris i en ugnssäker form och salta primörerna lätt. Ringla över olivolja och grilla
3
i ugn i cirka 10 minuter.
4
Stek laxen i en stekpanna på medelvärme med lite olivolja tills fisken är genomstekt, cirka 3 minuter på varje sida.
5
Blanda persilja och vitlök med olivolja i en skål. Tillsätt vatten och rör om. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
6
Servera de grillade primörerna med laxen täckt av persilje- och vitlöksoljan tillsammans med citronklyftor.