Du behöver

  • 2 st tomater halverade
  • 4 st vårlök halverade
  • 8 st stjälkar delade på mitten
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk olivolja
  • 2 st laxfjärilar ca 140 g
  • olivolja till stekning
  • 1 msk färsk persilja finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vatten
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar lite grovmalen

Tillbehör:

citron i klyftor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 220 grader.

2
Lägg tomater, vårlökar och sparris i en ugnssäker form och salta primörerna lätt. Ringla över olivolja och grilla

3
i ugn i cirka 10 minuter.

4
Stek laxen i en stekpanna på medelvärme med lite olivolja tills fisken är genomstekt, cirka 3 minuter på varje sida.

5
Blanda persilja och vitlök med olivolja i en skål. Tillsätt vatten och rör om. Smaka av med lite salt och svartpeppar.

6
Servera de grillade primörerna med laxen täckt av persilje- och vitlöksoljan tillsammans med citronklyftor.