Du behöver
- 8 små potatisar, tvättade
- lite salt
- 2 msk olivtapenade från burk
- ca 300 g fläskkotlett utan ben
- 1 nypa salt
- 1 krm svartpeppar, grovmalen
- lite olivolja till stekning
- 2 msk lättmajonnäs
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1/2 tsk olivolja
- Tillbehör:
- rucola- och tomatsallad
Gör så här
1
Koka den tvättade potatisen tills den är mjuk
2
i lite saltat vatten. Slå av vattnet och blanda potatisen med tapenaden i en skål. Servera potatisen ljum.
3
Krydda fläskkotletterna med lite salt och svartpeppar. Stek dem i en het stekpanna med lite olivolja i cirka 2–3 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.
4
Blanda majonnäs med vitlök i en bunke. Tillsätt lite olivolja. Servera allt tillsammans med en sallad på till exempel rucola och tomat.