Du behöver

  • 8 små potatisar, tvättade
  • lite salt
  • 2 msk olivtapenade från burk
  • ca 300 g fläskkotlett utan ben
  • 1 nypa salt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • lite olivolja till stekning
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1/2 tsk olivolja
  • Tillbehör:
  • rucola- och tomatsallad

Gör så här

1
Koka den tvättade potatisen tills den är mjuk

2
i lite saltat vatten. Slå av vattnet och blanda potatisen med tapenaden i en skål. Servera potatisen ljum.

3
Krydda fläskkotletterna med lite salt och svartpeppar. Stek dem i en het stekpanna med lite olivolja i cirka 2–3 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.

4
Blanda majonnäs med vitlök i en bunke. Tillsätt lite olivolja. Servera allt tillsammans med en sallad på till exempel rucola och tomat.