Du behöver

  • 2 st karrékotletter välmarmorerade
  • ingefära en liten bit färsk
  • salt
  • vitpeppar
  • smör till stekning
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl vatten

Glad vintersallad:

1 st vitlöksklyfta
2 st apelsiner satsumas eller dylikt
0.5 dl kalamataoliver
1 msk pinjekärnor
2 tsk olivolja smaksatt
fingersalt svartpeppar

Gör så här

1
1. Skrapa kotletterna fria från lösa benbitar och gnid dem med skalad ingefära. Salta och peppra väl.

2
2. Bryn på bägge sidor i lite smör i stekpanna på ganska hög värme. Sänk värmen och tillsätt vinäger och vatten. Låt bräsera cirka 7 minuter under lock.

3
(Har du riktigt fin och dyr, koncentrerad och lagrad balsamvinäger räcker en tesked mer än väl.)

4
Glad vintersallad:

5
1. Halvera vitlöksklyftan och gnid en liten skål invändigt med snittytorna. Skala frukten, peta bort vita hinnor. Lägg i klyftor av citrusfrukterna och avrunna oliver.

6
2. Rosta pinjekärnorna ett par minuter i het, torr stekpanna, skaka ofta. Kärnorna ska bara ta lite färg och få sin smak förstärkt.

7
3. Blanda i dem, olja, gärna sådan som är smaksatt med citron eller basilika, strö i salt och mal över peppar.