Du behöver
- ca 8 strömmingsfiléer
- ströbröd
- salt
- svartpeppar
- smör eller margarin
- 4 kokta kalla potatisar
- 1–2 msk gravlaxsås
- 1–2 msk vatten
- 2 mjuka fullkornstunnbröd
- 1 tsk lättmargarin
- några blad romansallad
- pepparmix
- 1/2 liten rödlök
- Att servera till
- sallad med skivade rädisor
Gör så här
1
Panera och stek strömmingsfiléerna dubbla som flundror, eller köp färdigstekta.
2
Skala och skär potatisen i bitar. Rör samman gravlaxsås och vatten. Den ska bli ganska lös. Vänd ner potatisbitarna i såsen.
3
Bred tunnbröden med en aning matfett. Lägg på sköljda och torkade salladsblad. Fördela potatissalladen mitt på båda bröden. Lägg på två strömmingsflundror på varje. Peppra och placera några lökringar på toppen.
4
Vik ihop bröden och placera en servett runt om.
5
Ät en fräsch sallad med rädisor till.