Du behöver
- 150–200 g färsk skinka eller bogfläsk i tunna skivor
- salt
- svartpeppar
- 2 msk olivkräm
- 1/2 röd paprika
- Till stekning:
- 1 msk margarin eller smör
- 1 dl vatten
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1/2–1 msk japansk soja
- 1 tsk majsstärkelse, maizena
- Att servera till:
- pressad potatis
- ättiksgurka
- sallad
Gör så här
1
Banka ut köttskivorna, om det behövs, så att de blir rätt så tunna. Dela dem om de är stora. Salta och peppra båda sidorna. Bred på olivkrämen. Skär paprikan i strimlor och lägg på en paprikastrimla på varje köttbit och rulla ihop. Fäst med tandpetare.
2
Bryn ruladerna runt om i en stekpanna. Ta upp dem.
3
Sänk värmen och häll vatten, grädde och soja i stekpannan. Låt skyn koka ihop en aning. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ner redningen i skyn. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
4
Lägg tillbaka ruladerna i såsen och låt puttra under lock, cirka 10 minuter. Ta bort stickorna innan serveringen.
5
Bjud med pressad potatis, ättiksgurka och sallad.