Du behöver

  • 150–200 g färsk skinka eller bogfläsk i tunna skivor
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk olivkräm
  • 1/2 röd paprika
  • Till stekning:
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2–1 msk japansk soja
  • 1 tsk majsstärkelse, maizena
  • Att servera till:
  • pressad potatis
  • ättiksgurka
  • sallad

Gör så här

1
Banka ut köttskivorna, om det behövs, så att de blir rätt så tunna. Dela dem om de är stora. Salta och peppra båda sidorna. Bred på olivkrämen. Skär paprikan i strimlor och lägg på en paprikastrimla på varje köttbit och rulla ihop. Fäst med tandpetare.

2
Bryn ruladerna runt om i en stekpanna. Ta upp dem.

3
Sänk värmen och häll vatten, grädde och soja i stekpannan. Låt skyn koka ihop en aning. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ner redningen i skyn. Smaka av med mer kryddor om så behövs.

4
Lägg tillbaka ruladerna i såsen och låt puttra under lock, cirka 10 minuter. Ta bort stickorna innan serveringen.

5
Bjud med pressad potatis, ättiksgurka och sallad.