Du behöver

  • 4 små rågbullar eller källarfranskor
  • 200 g nötfärs
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk kidneybönor, avrunna och sköljda
  • lite olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Garnityr:
  • färsk basilika

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Skär av toppen på rågbullarna och spara locken. Gör plats för färsen genom att trycka ut brödet längs sidorna med hjälp av fingrarna.

3
Stek färsen tillsammans med lök, krossade tomater och kidneybönorna i en het stekpanna med lite olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.

4
Fyll bröden med den stekta färsen och toppa med lite ost. Sätt in i ugnen och grädda tills osten smält i cirka 5 minuter. Garnera med färsk basilika.