Du behöver

  • 2 burkar (à 400 g) stora vita bönor
  • 500 g kalv- eller ungnötslever i skivor
  • 2 msk smör
  • vitpeppar
  • salt
  • 2 dl lättgrädde, 5 %
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk senap
  • 1/2 kruka (slät) persilja
  • kapris

Gör så här

1
Skölj bönorna i sil under rinnande kallvatten. Låt rinna av ordentligt och ljumma försiktigt i kastrull på svag värme.

2

3
Skär ytterhinnorna från levern och strimla den grovt. Skär bort stora innerhinnor samtidigt.

4
Stek levern hastigt på ganska hög värme i lättbrynt smör.

5

6
Peppra under stekningen, men salta inte förrän du tagit levern ur pannan, annars blir den hård. Levern ska gunga lätt vid pekfingertryck.

7

8
Håll varmt under folie och häll grädde i stekpannan, låt koka upp och smaksätt med soja och senap, gärna fransk.

9

10
Servera bönorna blandade med persiljeblad till lever, gräddsky och kapris.


Kommentar:
Fiberrikt!