Du behöver
- 2 burkar (à 400 g) stora vita bönor
- 500 g kalv- eller ungnötslever i skivor
- 2 msk smör
- vitpeppar
- salt
- 2 dl lättgrädde, 5 %
- 2 tsk kinesisk soja
- 2 tsk senap
- 1/2 kruka (slät) persilja
- kapris
Gör så här
1
Skölj bönorna i sil under rinnande kallvatten. Låt rinna av ordentligt och ljumma försiktigt i kastrull på svag värme.
2
3
Skär ytterhinnorna från levern och strimla den grovt. Skär bort stora innerhinnor samtidigt.
4
Stek levern hastigt på ganska hög värme i lättbrynt smör.
5
6
Peppra under stekningen, men salta inte förrän du tagit levern ur pannan, annars blir den hård. Levern ska gunga lätt vid pekfingertryck.
7
8
Håll varmt under folie och häll grädde i stekpannan, låt koka upp och smaksätt med soja och senap, gärna fransk.
9
10
Servera bönorna blandade med persiljeblad till lever, gräddsky och kapris.
Fiberrikt!