Du behöver
- 400 g palsternackor
- 2 finhackade schalottenlökar
- 1/2 dl olivolja
- 8 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
- saften av 1 citron
- 100 g gröna eller svarta linser
- 100 g kantareller
- 4 vårlökar (eller salladslökar eller 1 purjo)
- 12 pilgrimsmusslor
- 1 msk finhackad bladpersilja
- salt, malen vitpeppar
Gör så här
1
Skala och dela palsternackorna i 2 x 2 cm stora bitar. Bryn palsternackor och schalottenlök i olivoljan i en rymlig gryta. Tillsätt buljong och citronsaft och koka ihop tills 2/3 återstår. Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen. Sila buljongen genom silduk. Tillsätt kantareller, kokta linser och skuren vårlök till den silade buljongen. Smaka av med salt och peppar.
2
Halstra eller grilla pilgrimsmusslorna. Lägg ner dem i buljongen.
3
Fiska upp och fördela musslor och kantareller i fyra djupa tallrikar och slå över den varma soppan. Strö över persiljan.
Trots sitt långa namn är den här rätten snabblagad. Det går att byta ut pilgrimsmusslorna mot något annat skaldjur. Det finns också frysta pilgrimsmusslor.