Du behöver

  • 400 g palsternackor
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1/2 dl olivolja
  • 8 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
  • saften av 1 citron
  • 100 g gröna eller svarta linser
  • 100 g kantareller
  • 4 vårlökar (eller salladslökar eller 1 purjo)
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 1 msk finhackad bladpersilja
  • salt, malen vitpeppar

Gör så här

1
Skala och dela palsternackorna i 2 x 2 cm stora bitar. Bryn palsternackor och schalottenlök i olivoljan i en rymlig gryta. Tillsätt buljong och citronsaft och koka ihop tills 2/3 återstår. Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen. Sila buljongen genom silduk. Tillsätt kantareller, kokta linser och skuren vårlök till den silade buljongen. Smaka av med salt och peppar.

2
Halstra eller grilla pilgrimsmusslorna. Lägg ner dem i buljongen.

3
Fiska upp och fördela musslor och kantareller i fyra djupa tallrikar och slå över den varma soppan. Strö över persiljan.


Kommentar:
Trots sitt långa namn är den här rätten snabblagad. Det går att byta ut pilgrimsmusslorna mot något annat skaldjur. Det finns också frysta pilgrimsmusslor.