Du behöver

  • ca 120 g kräftstjärtar från burk
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 msk färsk pepparrot, riven
  • lite salt och vitpeppar
  • ca 1/2 gurka, halverad, urkärnad och skuren i mindre bitar
  • ca 2 blad romansallad, finskuren
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk pressad citron
  • 8 gröna sparrisar
  • 1–2 tsk smör
  • 4 citronskivor

Gör så här

1
Tag fram en rymlig bunke och blanda kräftstjärtar med crème fraiche och pepparrot. Smaka av röran med lite salt och vitpeppar om det behövs. Ställ åt sidan. Blanda gurka, romansallad och dill i en bunke.

2

3
Häll i olivolja och pressad citron och rör om försiktigt. Stek sparrisen i en stekpanna på medel-värme tillsammans med lite smör tills de börjar ta färg. Tag fram fyra glas lämpliga att servera salladen i.

4

5
Lägg ett lager av gurksalladen i botten och placera kräftstjärtsröran ovanpå. Avsluta med sparris och citronskiva i varje glas.