Du behöver
- 200 g lamm- eller nötfärs
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymald svartpeppar
- 1 liten morot
- 1 liten bit (ca 50 g) rotselleri
- 2 msk hackad persilja
- 1 msk kapris
- 4 skivor grovt fullkornsbröd
- Till stekning
- 1/2–1 msk smör eller margarin
- Tillbehör:
- blandad spenatsallad
- vita bönor
Gör så här
1
Blanda färs, ägg, salt och peppar.
2
Skala och finriv morot och rotselleri. Blanda ner rotsakerna i färsen. Tillsätt hackad persilja och kapris.
3
Rosta brödskivorna. Fördela färsen på bröden. Stek dem i matfettet på medelvärme tills färsen är genomstekt, beräkna 4–5 minuter.
4
Servera med väldressad spenatsallad på toppen och varma vita bönor till.
Tips!
Den som vill ha parisarna ännu mer mättande kan lägga ett vändstekt ägg ovanpå.