Du behöver

  • 3 morötter, ca 250 g
  • 1 palsternacka,
  • ca 100 g
  • 150 g kålrot
  • 500 g potatis
  • 1/4 purjolök
  • ca 3 dl köttbuljong (vatten + tärning)
  • ca 200 g strimlat griskött
  • eller 200 g strimlad
  • falukorv
  • salt och vitpeppar
  • 2 msk Sweet chili kall sås (Arla)

Gör så här

1
Skala och tärna rötter och potatis. Ansa, skölj och skiva purjon.

2
Koka upp buljongen. Lägg i morots-, palsternacks- och kålrotstärningar. Koka dem 10-15 minuter.

3
Tillsätt potatistärningar, purjo och strimlat griskött. Koka ytterligare 10 minuter eller tills potatis och kött är möra. Smaka av med salt och peppar.

4
Klicka på en matsked Sweet Chili kall sås. Ät knäckebröd med ost eller norskt flatbröd till.