Du behöver
- 3 morötter, ca 250 g
- 1 palsternacka,
- ca 100 g
- 150 g kålrot
- 500 g potatis
- 1/4 purjolök
- ca 3 dl köttbuljong (vatten + tärning)
- ca 200 g strimlat griskött
- eller 200 g strimlad
- falukorv
- salt och vitpeppar
- 2 msk Sweet chili kall sås (Arla)
Gör så här
1
Skala och tärna rötter och potatis. Ansa, skölj och skiva purjon.
2
Koka upp buljongen. Lägg i morots-, palsternacks- och kålrotstärningar. Koka dem 10-15 minuter.
3
Tillsätt potatistärningar, purjo och strimlat griskött. Koka ytterligare 10 minuter eller tills potatis och kött är möra. Smaka av med salt och peppar.
4
Klicka på en matsked Sweet Chili kall sås. Ät knäckebröd med ost eller norskt flatbröd till.