Du behöver
- 200 g gnocchi, eller pasta av valfri sort
- 1 krm gurkmeja, kan uteslutas
- 150 g färsk spenat
- 1 liten gul lök, finhackad
- 1/2 msk olivolja
- 2 laxfiléer à 125 g
- 1/2 msk smör
- 60 g fetaost, smulad
- 2 krm riven muskotnöt
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar med lite gurkmeja i kokvattnet så får pastan en trevligt gul färg.
2
Stek den färska spenaten med löken i en stekpanna med lite olja. Rör ner pastan i spenaten.
3
Stek laxfiléerna i en stekpanna med smör på medelvärme i cirka 3–4 minuter på varje sida tills laxen är helt genomstekt.
4
Lägg upp spenatpastan och laxen på serveringstallrikar. Smula fetaost och riv muskotnöt över anrättningarna.