Du behöver

  • 200 g gnocchi, eller pasta av valfri sort
  • 1 krm gurkmeja, kan uteslutas
  • 150 g färsk spenat
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 laxfiléer à 125 g
  • 1/2 msk smör
  • 60 g fetaost, smulad
  • 2 krm riven muskotnöt

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar med lite gurkmeja i kokvattnet så får pastan en trevligt gul färg.

2
Stek den färska spenaten med löken i en stekpanna med lite olja. Rör ner pastan i spenaten.

3
Stek laxfiléerna i en stekpanna med smör på medelvärme i cirka 3–4 minuter på varje sida tills laxen är helt genomstekt.

4
Lägg upp spenatpastan och laxen på serveringstallrikar. Smula fetaost och riv muskotnöt över anrättningarna.