Du behöver

  • 200 g lammfärs
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1/2 msk korianderfrön
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk stora vita bönor, avrunna och sköljda
  • 12 svarta oliver
  • 1/2 msk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Stek lammfärsen helt igenom i en rymlig gryta tillsammans med olivoljan. Häll ner gul lök, vitlök och korianderfrön. Rör om och stek i några minuter till.

2
Tillsätt krossade tomater, vita bönor och oliver. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt smakerna koka samman i cirka 5 minuter.

3
Servera grytan på en salladsbädd med ris, pasta eller kokt potatis.


Kommentar:
Fiberrikt!