Du behöver

  • 2 morötter
  • 4 dl frysta potatistärningar
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk ljus redning (eller 1/2 msk vetemjöl)
  • 1 tsk smör
  • 2 salladslökar eller 2 msk klippt gräslök
  • salt och vitpeppar
  • 2 portionsstora böcklingar, ca 400 g el rökta makrillfiléer

Gör så här

1
Skala och tärna morötter (eller välj en fryst grönsaksblandning med morötter). Koka morotstärningarna knappt mjuka i saltat vatten, cirka 8 minuter. Häll potatistärningar rakt ur påsen ner i morotskastrullen och koka upp igen. Koka 2 minuter. Sila av vattnet.

2
Skaka samman mjölk och mjöl i en redningsbägare eller i en burk med skruvlock. Häll mjölken över grönsakerna och koka upp under omrörning. Ljus redning är klar när den kokat upp, vetemjölsredning behöver koka 3 minuter. Smaka av med tunnskivad smörklick, salladslök eller Skinna av fisken och värm filéerna en aning i mikron. Servera fisk och stuvning med grovt bröd till.