Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1.5 st chilifrukt
  • 1 tsk salt
  • lime rivet skal av 1
  • saft av 1
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st mango
  • 1 st salladslök
  • 4 skiva rostat bröd

Gör så här

1
Mixa laxen grovt.

2
Kärna ur och finhacka chilifrukterna. Blanda hälften av chilin med den grovt mixade laxen, salt, limeskal, potatismjöl och 1/2 deciliter av yoghurten. Rör ihop till en färs, och forma till 4 stora biffar.

3
Skala, kärna ur och hacka mangon. Finstrimla salladslöken och blanda med mango, limesaft av 1/2 lime, resten av yoghurten och chilin som är kvar.

4
Stek burgarna i smör cirka 2 minuter på varje sida. Servera på rostat bröd med mangosalsa och en sallad till.