Du behöver
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 1.5 st chilifrukt
- 1 tsk salt
- lime rivet skal av 1
- saft av 1
- 1 msk potatismjöl
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 st mango
- 1 st salladslök
- 4 skiva rostat bröd
Gör så här
1
Mixa laxen grovt.
2
Kärna ur och finhacka chilifrukterna. Blanda hälften av chilin med den grovt mixade laxen, salt, limeskal, potatismjöl och 1/2 deciliter av yoghurten. Rör ihop till en färs, och forma till 4 stora biffar.
3
Skala, kärna ur och hacka mangon. Finstrimla salladslöken och blanda med mango, limesaft av 1/2 lime, resten av yoghurten och chilin som är kvar.
4
Stek burgarna i smör cirka 2 minuter på varje sida. Servera på rostat bröd med mangosalsa och en sallad till.