Du behöver

  • 1 huvud färsk vitkål (500-600 g)
  • kokande vatten + 1 tsk salt
  • 3 msk vispgrädde
  • 2 msk finklippt gräslök eller persilja
  • 200 g skivad rökt skinka
  • 1 kg färskpotatis

Gör så här

1
Dela kålhuvudet i sex klyftor. Lägg dem trångt i en kastrull och häll över kokande vatten. Salta. Koka 3-4 minuter tills kålen känns knappt mjuk. Sila av vattnet väl. Skeda över grädde och strö på grönt. Skaka om.

2
Servera direkt med skinka och kokt färskpotatis.


Kommentar:
Ett tips: Färskpotatisen är färdigkokt när den fortfarande har en liten hård kärna i mitten. Prova med en sticka. Sila av vattnet och låt potatisarna ånga av utan lock. Under tiden blir den hårda kärnan färdig på eftervärmen.