Du behöver

  • 4 rejäla, fasta potatisar
  • vatten, salt
  • 1 tsk klippt gräslök
  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • 2 msk kapris eller hackad inlagd gurka
  • 1 1/2 dl fintärnad inlagd rödbeta
  • 10 fiskpinnar
  • 4 msk (pepparrots)remoulad

Gör så här

1
Skala potatisarna och klyfta dem. Koka den mjuka i saltat vatten, låt rinna av och lägg i två lådor, pynta med lite klippt gräslök. Gör plats i varje låda för en separat pyts med rödbetshack.

2
Finhacka löken och stek den mjuk i oljan på medelvärme. Blanda med

3
kapris och rödbeta, lägg i separat pyts i matlådan.

4
Stek fiskpinnarna, gärna den sort som inte behöver stekfett, efter paketets anvisning. Låt svalna lite och lägg överst i lådorna.

5
Varsin liten burk med pepparrotsremoulad till är inte fel.