Du behöver
- 4 rejäla, fasta potatisar
- vatten, salt
- 1 tsk klippt gräslök
- 1 gul lök
- 1 tsk olja
- 2 msk kapris eller hackad inlagd gurka
- 1 1/2 dl fintärnad inlagd rödbeta
- 10 fiskpinnar
- 4 msk (pepparrots)remoulad
Gör så här
1
Skala potatisarna och klyfta dem. Koka den mjuka i saltat vatten, låt rinna av och lägg i två lådor, pynta med lite klippt gräslök. Gör plats i varje låda för en separat pyts med rödbetshack.
2
Finhacka löken och stek den mjuk i oljan på medelvärme. Blanda med
3
kapris och rödbeta, lägg i separat pyts i matlådan.
4
Stek fiskpinnarna, gärna den sort som inte behöver stekfett, efter paketets anvisning. Låt svalna lite och lägg överst i lådorna.
5
Varsin liten burk med pepparrotsremoulad till är inte fel.