Du behöver

  • 4 st bifftomat stora
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl olja att steka i
  • 1 st burk ansjovisfiléer (55 g)
  • lime
  • persilja

Gör så här

1
Välj fasta, stora tomater. Skär varje tomat i fyra skivor. Avlägsna stjälkfästet. Gör i ordning en djup tallrik med vetemjöl, en med sammanvispat ägg och en med ströbröd. Vänd skivorna först i mjöl. Mjölet suger åt sig och håller fast ägget. Vänd därefter i ägg och slutligen i bröd som klappas fast på tomatbiffarna.

2
Hetta upp oljan i en vid stekpanna. Det behövs så mycket olja att den nätt och jämnt täcker biffarna som läggs i när oljan är stekvarm. Stek några i taget, 1-2 minuter på varje sida. Lägg upp på kökspapper som drar åt sig överflödig olja före servering.

3
Garnera med ansjovis, limeklyftor och persilja. Servera genast.