Du behöver

  • 3 st ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk matfett

Gör så här

1
Vispa ägg, hälften av mjölken, hela mjölmängden och saltet till en slät, klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och matfettet.

2
Hetta upp en stekpanna. Smörj eventuellt laggen med lite smör till första pannkakan. Häll cirka 1 dl av smeten i stekpannan. Sänk värmen.

3
Grädda tills ytan stelnat och blivit matt och undersidan fått fin guldgul färg.

4
Vänd och grädda pannkakan på andra sidan.

5
Rör om då och då i smeten under gräddningen, så att mjölet inte sjunker till botten.


Kommentar:
Gott till pannkakor: rårivna morötter och sylt, räkor och purjolök, knaperstekt bacon och äppelklyftor, kaviar och crème fraiche, blåbär och glass, kallrökt lax och färsk basilika, löjrom, finhackad gul lök och gräddfil, stuvade champinjoner.

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
12 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows