Du behöver

  • 2 kilo färska musslor
  • 3 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 1 fänkålstånd
  • 150 g smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1/4 kruka färsk koriander
  • 1 kruka persilja

Gör så här

1
Borsta musslorna ordentligt rena och kasta dem som inte är levande. Skala och finhacka schalottenlök och morot. Ansa, skär bort stocken, och finhacka fänkålen.

2
Fräs schalottenlök, morot och fänkål i smöret i en stor kastrull. Häll i vinet och låt det koka ihop lite. Lägg ner musslorna i kastrullen. Koka under lock i 5 minuter tills musslorna öppnat sig. Rör i dem då och då. Grovhacka koriander och persilja och strö över. Servera med mjukt bröd till.


Kommentar:
Välj bröd till som passar vid ev allergi.
Receptet är hämtat från den förstaklassiga restaurangen Nordgården, utanför Göteborg. För fler recept från Nordgården, klicka på länkarna nedan.