Du behöver

  • 400 g potatis
  • 200 g kålrot
  • 1 burk (410 g) stora vita bönor
  • 2 1/2 dl skivad purjolök
  • ca 1 dl potatisvatten
  • 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar
  • ca 1 msk olivolja
  • (färsk) rosmarin
  • ca 250 g mager falukorv
  • ev strimlat stekfläsk

Gör så här

1
Skala potatis och kålrot. Skär bådadera i bitar och koka dem mjuka cirka 10 minuter i lättsaltat vatten. Skölj bönorna med kallvatten i en sil. Häll bönor och purjo i potatiskastrullen och koka ett par minuter innan vattnet hälls av. Spara lite av vattnet att späda moset med.

2
Mosa alla ingredienserna i potatiskastrullen tillsammans med potatisvatten, salt, peppar, olivolja och rosmarin.

3
Bräck falukorvskivor i grillpanna eller plastbelagd panna. Stek fläskstrimlor om så önskas. Servera till moset.


Kommentar:
Stadigt!