Du behöver
- 400 g potatis
- 200 g kålrot
- 1 burk (410 g) stora vita bönor
- 2 1/2 dl skivad purjolök
- ca 1 dl potatisvatten
- 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar
- ca 1 msk olivolja
- (färsk) rosmarin
- ca 250 g mager falukorv
- ev strimlat stekfläsk
Gör så här
1
Skala potatis och kålrot. Skär bådadera i bitar och koka dem mjuka cirka 10 minuter i lättsaltat vatten. Skölj bönorna med kallvatten i en sil. Häll bönor och purjo i potatiskastrullen och koka ett par minuter innan vattnet hälls av. Spara lite av vattnet att späda moset med.
2
Mosa alla ingredienserna i potatiskastrullen tillsammans med potatisvatten, salt, peppar, olivolja och rosmarin.
3
Bräck falukorvskivor i grillpanna eller plastbelagd panna. Stek fläskstrimlor om så önskas. Servera till moset.
Stadigt!