Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1/2 limefrukt
  • salt, kajennpeppar
  • 1 kruka koriander
  • 3/4 dl ströbröd
  • smör att steka i
  • lite stött saffran
  • 1 dl kesella
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

1
Klipp ryggfenan av fiskarna. Droppa limesaft på fiskköttet, salta det och dofta över kajennpeppar. Grovhacka korianderbladen och fördela på fiskarnas köttsida. Vik ihop varje strömming på tvären över örterna och fäst med tandpetare.

2
Vänd strömmingarna i ströbröd och stek dem på medelvärme i lite brynt smör, cirka 3 minuter på varje sida.

3
Blanda saffran till lagom färg och smak i kesellan. Smaksätt också med salt och peppar.


Kommentar:
Servera gärna med russincouscous
Så här gör du 4 portioner:
250 g snabbcouscous
1 (höns)buljongtärning
1/2 dl russin
några skalade skivor färsk ingefära

Sjud couscous med buljong, russin och ingefära, se paketets anvisning.