Du behöver

  • 4 chilifrukter, olivolja
  • 4 utskurna biffar à ca 150 g
  • 1 msk smör + 1 msk olja
  • salt
  • Bönmos:
  • 1 huvud frisésallad
  • eller 4 grönkålsblad
  • 1 burk (ca 400 g) stora vita bönor
  • ca 500 g potatis
  • 3 msk olivolja extra virgin
  • ca 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar
  • Marinerad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 1 tesked vinäger
  • 1 matsked grovhackade valnötter
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 tesked röd vinäger
  • salt och peppar.

Gör så här

1
Börja med moset. Skölj frisésalladen väl, vecken döljer jord och grus. Dela huvudet, lägg salladen i kokande, lättsaltat vatten och koka tills vattnet kokar upp igen.

2
Sila av omedelbart och spola med kallvatten. Skaka av vattnet och grovhacka bladen.

3

4
Skölj bönorna i kallvatten. Värm dem i vatten. Sila av. Skala och bitskär potatisarna, koka dem mjuka, sila av och spara kokvattnet. Mosa samman potatis och bönor med cirka 1 deciliter potatisvatten, olja, salt och peppar. Använd potatisstöt. Vänd ner grovhackade blad. Smaka av med salt och peppar.

5
Grilla chilifrukterna svarta under ugnsgrillen. Låt dem kallna övertäckta och dra av skalet.

6
Torka av biffarna med kökspapper. Hetta upp en stekpanna med smör och olja tills smöret slutat skumma. Lägg i biffarna och stek dem cirka 2 minuter på varje sida. Salta.

7
Lägg upp på varma tallrikar, garnera med chili och en kvist rosmarin och klicka på mos.

8

9
Marinerad rödlök:

10
Skala och skär 1 rödlök i tunna strimlor. Lägg dem i kokande vatten med 1 tesked vinäger. Koka 1 minut. Spola kallt och droppa av.

11
Blanda med 1 matsked grovhackade valnötter. Droppa över dressing av 2 matskedar olivolja extra virgin, 1 tesked röd vinäger, salt och peppar.