Du behöver

  • 20 st jalapeño
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g prästost vällagrad
  • 200 g philadelphiaost
  • 0.5 dl flytande honung
  • 40 st valnötskärnor halva

Gör så här

1
Skölj frukterna och halvera dem på längden, stjälken också. Använd gärna diskhandskar under hanteringen, den starka saften kan irritera hud och ögon. Märkligt nog knappast tungan, syran i fyllningen och honungssötman neutraliserar hettan i frukten.

2
Kratsa ut vit fruktvägg och alla kärnor med tesked eller grapefruktkniv. (Bör göras serveringsdagen.)

3
Värm crème fraîchen, finriv prästosten direkt i. Låt svalna och blanda med färskost/philadelphia. (Ostkrämen kan lagas en dag i förväg.)

4
Fyll jalapeñohalvorna med ostkräm, lite toppigt. Bred på honung och tryck i en nöthalva. (Fyll, glasera och garnera tidigast ett par timmar före servering.)


Kommentar:
En av många rätter i vår härliga bröllopsbuffé!