Du behöver

  • 500 g räkor djupfrysta med skal
  • 4 st tagliatelle port.

Sås:

2.5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
125 g gorgonzola
0.5 tsk salt
1.5 krm svartpeppar nymald

Smaktillägg:

champinjoner ca 100 g färska
margarin eller smör

Gör så här

1
Tina och skala räkorna. Sätt pastan på kokning.

2
Såsen: Vispa ut mjölet slätt i den kalla mjölken i en kastrull. Koka upp och sjud under vispning tills såsen reder sig. Tillsätt osten i småbitar och rör om tills den smält. Smaka av med salt och peppar.

3
Skiva och fräs champinjonerna i matfett så att de får lite färg. Häll vattnet från pastan och låt den rinna av. Hetta upp gorgonzolasåsen och späd eventuellt med lite mjölk om den hunnit bli för tjock.

4
Blanda sås och räkor (spara några) med pastan. Lägg på de sparade räkorna och strö över champinjonerna. Servera direkt.


Kommentar:
De smörfrästa champinjonerna kan med fördel bytas ut mot nyfunna kantareller.