Du behöver

  • 1/2 paket (à 150 g) bacon, skuret i mindre bitar
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd eller gul paprika, grovt tärnad
  • 1/2-1 selleristjälk, skuren i bitar
  • 1/2-1 dl snabbkokt ris
  • olja
  • 1 förpackning (400 g) krossade tomater
  • 1-2 kabanozykorvar skurna i bitar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk paprikapulver

Gör så här

Låt bacon, löksorter, paprika, selleri och ris fräsa i oljan. Häll på tomatkrosset och låt puttra tills riset är klart. Lägg i korven och smaka av med salt och kryddor. Späd eventuellt med en aning vatten om det hela verkar bli för tjockt. Hetta upp och servera.